A faműves, akinek az életében semmi sem történt véletlenül

0

Fontosnak érzi Körmöczi László Árpád, hogy a megrendelőivel mindig személyesen beszéljen. Látva, megismerve az ügyfél személyiségét, igyekszik azt megjeleníteni a munkájában, testre szabni a terméket, amit készít. Arra törekszik, hogy a tevékenységét kifogástalanul, lelkiismeretesen végezze és az eredményre büszkén tudjon tekinteni.

Ahogyan László elmondta:
Felületnemesített, valódi, tömör fából saját fejlesztésű technológiával készítünk elsősorban belsőépítészeti faburkolatokat: parkettát, fapadlót, lépcsőt. Újabban pedig bútorokat, beltéri ajtókat is. Kulcs szerepe van az anyagoknak.

Prémium kategóriás, tömör fával dolgozunk viaszolva, olajozva, amelyek autentikus felülettel vannak ellátva. Sajátos technológiát alkottunk meg, amely által olyan belsőépítészeti élettereket tudunk létrehozni, ahol a padló ugyanabból a faanyagból készül, mint az ajtó.

Céhes, kézműves jellegű, hosszú idő alatt elért, tudás alapú kisvállalkozás vagyunk.
Vadászházakban, pincékben, borozókban van jó lehetőség ilyen élettereket megalkotni. Itt az asztal, a székek anyaga is megegyezik a padlóéval. Mindez egy varázslatos belső entriőrt tud nyújtani annak, aki ezt szereti.
Én is jól érzeném magam ilyen környezetben. Szinte egyedüliek vagyunk ezen a téren a szakmában.
Egyrészt a skandináv típusú, másrészt a régi, uradalmi, vincellér és vadászházakban kialakítható belső faburkolatokat valósítjuk meg. Mindezek mellett fa hajóburkolatból fürdőszobai felszereléseket, tusolókat, tusolótálcát is készítünk.
Fával dolgozunk, ezt a cégünk neve is kifejezi, Authentiq Wood.

Honnan szerzitek be az alapanyagot?
Egy magyar cég gyártja a legszebb és legjobb minőségű alapanyagokat, így tőlük szerzem be azokat a munkánkhoz. Számomra fontos, hogy Magyarországon, magyar cégtől, magyar munkaerő által előállított magyar termékeket vásároljak. Az anyagot már mi munkáljuk meg (gőzölés, pácolás, stb.)

Honnan jött a fa szeretete?
Édesapám a kovács mesterséget tanulta ki. Fantasztikus kézügyessége volt. Kiválóan tudta formázni a vasat, a követ és a fát. Két testvéremmel mi is örököltük tehetségét. Ezáltal olyan dolgokat tudunk a munkánkban megvalósítani, ami nem tanulható, hanem Istentől kapott talentum. Igényem van a szépre, a harmóniára, az arányok megépítésére.

Fiatal koromban nagyon szerettem, és tudtam is rajzolni. Pályaválasztáskor mehettem volna vadásznak, de ott túljelentkezés volt. Olvastam egy prémvadászattal kapcsolatos könyvet, innen jött, hogy a szűcsmesterséget válasszam. Későn tudtam meg, hogy a leölt állatok bundájával dolgozik a szűcs. Én meg nagy állatvédő vagyok.
Mégis, az itt tanult szabásminták és a 3 dimenziós formavilág megtervezésének a technikáját a mai napig alkalmazom. A lépcsők burkolását az alapján tervezem meg, ahogy a szűcs iskolában a szakrajz tanárom oktatta.

Tehát, minden ismeret, tudás, tapasztalat egyszer hasznunkra válhat.

A szűcsmesterség kitanulása után – édesapám kérésére – elmentem karosszéria lakatosnak. Osztályelsőként végeztem, de a por és a rozsda miatt nem szerettem ezt a munkát. Az új technikák megjelenésével – ragasztott szériák szendvics-szerkezetben – könnyebben és tisztábban lehetett dolgozni. Ma ugyanazokat a ragasztókat használom a fémszerkezetű lépcsőimre.

A Jóisten tudta, hogy mire lesz szükségem a jelenlegi szakmámhoz. Semmi sem történt véletlenül az életemben.

Később asztalos iskolát is végeztem. Így a három szakma hozadéka lett a mostani vállalkozásom. Ennek ellenére magamat nem tekintem asztalosnak, inkább faművesnek. Csak a fával dolgozom azzal a technológiával, amelyet kitaláltunk.
A kiváló minőséget tartom szem előtt, ezért választottuk a Bona-Milesi cégcsoport termékeit, amelyre Magyarországon csak nekünk van meg a jogosultságunk. Iskolák, sportcsarnokok, közületek padló-munkálataihoz hívnak bennünket.

Körmöczi László Árpád

Régen magam is szerettem a küzdő sportot. Elmentem a feleségemmel aikidózni. Ott kardokat is használnak. Jött egy ötlet, mi lenne, ha gyártanék szamuráj fakardokat, amelyeket csak kézzel lehet gyalulni. Tehát, vannak egészen extrém területek, ahol dolgozom, de mindig a fánál lyukadok ki.

Van egy új „szerelem” az életedben, az aranyzsinór. Miről is van szó?
Fogékony vagyok az irodalomra, a zenére. Így egyszer Hódmezővásárhelyen elmentünk a feleségemmel egy kulturális eseményre, amit Aranyzsinórnak hívtak. A szerelem 5 korszakát dolgozták fel zenével, verssel és borral. Egy elképesztő időutazásban volt részem. A bor íze, illata, a zenei-irodalmi rezonancia, hozzá sajátos fényeffektusok (gyertyák) egy varázslatos élményt adtak számomra.
Ott eldöntöttem, hogy áthozom Szegedre ezt a programot. Elkezdtem menedzselni a rendezvényt. Lefektettem az alapokat, majd beszéltem Szeged-Alsóvároson a ferencesek házfőnökével és a rendház dísztermében meg is csináltuk 2018 novemberében, hatalmas sikerrel. Az Aranyzsinór est a Házasság Hete díszvendége is volt februárban a Katedrális étteremben.

Aranyzsinór című produkció felejthetetlen élményt kínál mindazoknak, akik a gondokat egy estére maguk mögött hagyva, valódi kulturális kikapcsolódásra vágynak.

Zenés irodalmi előadásunk az emberi lét egyik legszebb érzésének, a szerelemnek ezer színét, ízét, szavát és hangját idézi meg, a klasszikus zene és a magyar irodalom gyöngyszemeinek, valamint a Kárpát-medence csodálatos borainak segítségével.

Az olykor a földi mennyországot, máskor a földi poklot megidéző szerelmes gondolatok és dallamok ”aranyzsinórra fűzve fel” a vágyakozás és beteljesülés, a csalódás, végül a megbékélés érzésein vezetnek végig bennünket.

Mi a legfontosabb az életedben?
A családomat és a keresztény közösség megtartó erejét tartom a legfőbb értéknek az életemben.


Ha tetszett a történet, igényeld az
ÉLETUTAK ingyenes hírlevelet!

Az igényléshez kattints ide »

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here