80 év felett a világ legidősebb testépítője

0

Már 80 éves is elmúlt az az idős hölgy – pedig kb. ötvennek néz ki -, aki aktív testépítő. Ernestine Shepherd saját bevallása szerint mindig is filigrán testalkattal rendelkezett, ám ötven felett, már kevésbé volt feszes a teste, és egyes területeken volt rajta egy kis felesleg. Ez ebben a korban már természetes, ám ő mégsem volt elégedett azzal, amit a tükörben látott.

Az idős testépítő elhatározta, hogy változtat a testképén, és elsőként aerobikórákra kezdett el járni. Pár évvel később a testvére testépítő karrierbe kezdett, majd Ernestine szintén az izomfejlesztés mellett döntött.

Azóta már számos testépítő versenyen elindult, és 2010-ben még a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a legidősebb női testépítő. Ennek már tíz éve, ám ő továbbra is aktívan edz, sőt

nyugdíjasoknak tart fitneszórákat, és személyi edzőként tevékenykedik.

Már nem jár testépítő versenyekre, ám a testmozgás – nem épp a lagymatag fajta – mindmáig hozzátartozik a napi rutinjához. Hetente több mint száz kilómétert fut, és a súlyzós edzések úgyszintén a mindennapjai részét képezik.

Természetesen az étkezésre is nagyon odafigyel,

főként csirkét, zöldségeket és főtt tojást eszik, ez utóbbit gyakran nyersen megissza.

Ernestine kora ellenére fantasztikus formában van, és azt vallja, hogy az élete sokkal jobb lett, hogy átváltott az egészséges életmódra. Hiszen nemcsak a teste lett egészségesebb, hanem mentálisan éppúgy kiegyensúlyozotabbnak érzi magát.

Kinézetének köszönhetően simán letagadhatna 40 évet, annyira jó formában van. Bár tény, hogy nem mindenhol feszes már a bőre, ettől függetlenül a teste kifejezetten izmos, és látszik, hogy nagyon odafigyel az életmódjára.

Nem árt azonban figyelembe venni, hogy Ernestine kemény edzésterve nem mindenki számára követhető, de érdemes róla példát venni,

hiszen az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás csakis pozitív változást hozhat az ember életébe. Jól látszik, hogy sosincs késő változtatni a szokásokon, és akár ötven felett is el lehet kezdeni az életmódváltást.

A rendszeres mozgás és az egészséges étrend kialakításával sokat tehetsz te is a saját életmódod javításáért!

Forrás: retikul.hu

Ha tetszett, ajánld másnak is a cikket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here