Benjamin 30 év után találta meg biológiai szüleit

0

1986-ban, egy nyárvégi estén két fiatal tinédzser újszülött kisfiúra bukkant egy kartondobozban, a csecsemőt az Üdvhadsereg lépcsőjénél helyezték el. A fiatalok azonnal értesítették a hatóságokat, akik rögtön nyomozásba kezdtek: kiderült, hogy páran láttak egy nőt azon a helyen, ahol a kisbabát megtalálták, de az asszonyt sosem sikerült azonosítani – írja az abcnews.

Pár hónappal később a kis Benjamin Tveidtet nevelőszülőknél helyezték el, szerető családba került, ahol két nővérrel együtt nőtt fel. A 31 éves férfi az Alaszkai Nemzeti Gárda tagja lett, tapasztalt lövészként kétszer is megjárta Irakot. Így talált biológiai szüleire. 11 évesen tudta meg, hogy addigi szülei örökbe fogadták, biológiai anyja pedig egy papírdobozban hagyta.

– Nem hittem el, teljesen megsemmisülve éreztem magam. A szüleim kihozták az ollóval kinyírt újságcikkeket, amelyek rólam szóltak. Ettől a pillanattól kezdve ez volt életem legnagyobb rejtélye, egyben küldetése, hogy megtaláljam a biológiai szüleimet, és megtudjam, ki is vagyok valójában, miért dobtak el maguktól – mondta.

Félórányira lakott tőle az apja. Felvette a kapcsolatot CeCe Moore származástan-kutatóval azt remélve, hogy DNS-e alapján segít neki megtalálni édesanyját. Az adatbázisban való keresgélés során egyre több távoli rokon bukkant fel, míg végül kiderült Benjamin biológiai apjának kiléte. Az akkor 77 éves férfi egész élete során félórányi távolságra lakott fiától.

– Richard Blanchfieldnek hívták, és mindvégig szinte a szomszédban lakott. Egy kitüntetett vietnámi hősről van szó, aki katonai szolgálata során elhagyott gyermekek megmentésében segített – mondta Benjamin, akinek apja annak idején mit sem tudott arról, hogy egyéjszakás kalandjából gyermeke született. Az anyja nem volt kíváncsi a fiára. Az édesapa visszaemlékezett arra a napra, amikor Benjamin anyjával találkozott egy bárban. A nő azt mondta neki, bonyolult kapcsolatban él, de nem akar visszamenni oda, ahonnan jött. Az eltöltött éjszaka után soha többé nem látta.

Tveidt úgy döntött, tovább folytatja a keresést, és arra a rendőrségre ment, ahol annak idején bejelentést tettek a megtalált csecsemőről. Volt egy vázlatuk arról, hogyan nézhetett ki az édesanyja, de ujjlenyomattal, DNS-mintával nem rendelkeztek.

Végül a családfakutató két nőt azonosított, egyik a nagynénje, másik az anyja lehetett, utóbbit telefonon hívta fel. A vonal túlsó felén levő, riadt nő azonnal tagadta, hogy az anyja lenne. Telefonbeszélgetésük során a nő elmondta, semmilyen kapcsolatot nem szeretne vele kialakítani, és soha többé ne keresse őt. Benjamin azt mondta: vissza kell mennem ahhoz a családhoz, ahol szeretnek és megbecsülnek.

A reakciójából ítélve ő lehetett az, aki a világra hozott – mondta szomorúan Benjamin, aki biológiai édesapjával a mai napig tartja a kapcsolatot.

Ez a történet is bizonyítja, mennyire fontos számunkra, hogy kik is vagyunk valójában, kik állnak közel hozzánk. Tetszik Benjámin végkövetkeztetése, aki arra jutott, hogy nem is a biológiai eredete az igazán meghatározó, hanem az, kik is szerették őt valójában.

(Forrás: Femina.hu)

Ha tetszett, ajánld másnak is a cikket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here