Dajkaként is kipróbálná magát János

0

Nagyot nézett mindenki, amikor egy szolnoki óvodában karbantartóként dolgozó férfi jelentkezett a dajkaképző tanfolyamra. A képzést azóta kiváló eredménnyel elvégezte. Bízik benne, hogy egyszer kamatoztathatja majd a tudását – olvastam a szoljon.hu oldalán.

Az élet úgy hozta, hogy Urbán-Szabó János a besenyszögi óvodában kezdett dolgozni, közmunkásként látta el a karbantartói feladatokat. Udvari munkákat végzett, megszerelte, ha valami elromlott, kertészkedett, de ha kellett, olykor még mézeskalácsot is díszített a gyerekekkel. Pár év múlva a továbblépés reményében gondolta, hogy beiratkozik a dajkatanfolyamra – mesélte mosolyogva. Rajta kívül még 2 férfi is elvégezte az elsősorban nőknek való szakmai képzést.
A tanfolyamon előírt szakmai gyakorlatot még a besenyszögi óvodában töltötte, aztán az egyik szolnokiban kapott állást. Kedvelte azt a helyet. Jelenleg továbbra is karbantartóként dolgozik, de reméli, egyszer kipróbálhatja magát élesben is dajkaként. Úgy érzi, kedvelik a gyerekek, biztos azért is, mert folyton bohóckodik velük – vallja János.

A férfinak van egy másik, különleges tevékenysége is, amelyet hobbiként kezdett. Égetett cukortortákat készít hétvégente. János évek óta készíti ezeket a speciális édességeket. Arcokat is formáz, készített már hintót, az állatfigurákat nagyon szereti. A megrendelő kérése szerint igyekszik a legjobbat kihozni a témából. Legutóbb esküvői tortaként egy csomagszállító autót formázott meg, benne a csomagokkal, mert a vőlegény futárcégnél dolgozik.

János elárulta, hogy cukrászatot is tanult korábban. Emlékezetes volt, amikor egy grillázsmozdonyt kellett készítenie, ami rendkívül nagy sikert aratott. A tudását a nagymamája testvére által is bővítette, aki szintén hosszú idő óta készített ilyen finomságokat.

Rendkívül szimpatikus számomra János hozzáállása az élethez, a munkához. Nincsenek számára tabuk.

Valljuk be őszintén, férfiként hányan vállalkoznának dajkaképzésre. „Észrevette” magán, hogy szeret gyerekek között lenni, bolondozik velük, sőt, mikulás szerepeket is vállalt. Ez inspirálta arra, hogy tovább lépjen ezzel a tanfolyammal, hátha kialakul belőle valami. Nagy-nagy nyitottság van benne. Teszi azt, amit a szíve diktál, amire kedvet érez magában.

(Fotó: szoljon.hu)

Ha tetszett, megköszönöm, ha megosztod:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here