Ha bevállalom a hibáimat, növelem a hitelességemet

0

Csöndes, talán egy kicsit zárkózott embernek ismertem meg Lipták Mihályt, a Litofilm Kft. alapító-tulajdonosát, aki 2018-ban ünnepelte a cég jelenlegi formájának 20 éves fennállását.
Nagyon hűséges és kitartó szakemberként mindig is a nyomdaiparban dolgozott. Büszke rá, hogy már a kezdetekkor rendkívül korszerű gépekkel rendelkezett.

– Nyomdamérnökként a Kner Nyomdában kezdtem, majd az első adandó alkalommal vállalkozó lettem – emlékezett vissza Mihály. – Kezdetben szitanyomtatással foglalkoztunk, majd grafikai stúdiót hoztunk létre.

Az országban szinte csak én rendelkeztem dobszkennerrel. Szegeden az elsők között volt filmlevilágítóm, így a város összes nyomdáját mi szolgáltuk ki. Már korán Macintosh gépekkel dolgoztunk. Az első grafikai szoftverek is ezen készültek. Akkoriban ez nagy dolog volt.

Ma már nehéz ennyire nagyot alkotni, technikai téren kiemelkedőnek lenni. Nagyon sok a nyomda.

Lipták Mihály az irodájában

Az idők folyamán sokat változott a nyomdaipar és az én stratégiám is. Átstruktúráltam a cégemet.
Kezdetben az volt a cél, hogy olyat vigyünk végbe, ami még nincs a piacon. Aztán jött a volumen gyártás, mert be kellett állni a sorba. Ma meg ott tartok, hogy elsődlegesen értéket szeretnék adni, teremteni.
A Litofilm Kft-nek van már neve. Ügyfeleink, partnereink tudják, hogy megbízhatóak vagyunk és nem csak a klasszikus értelemben vett papír alapú nyomdai kivitelezéssel foglalkozunk. Pontosan, határidőre dolgozunk, jó minőségben.
Személyes kapcsolatotokat és bizalmat építek.

Tizenkétezres címlistánk van, de sok ügyfelünk nem is tudja, hogy mi minden tartozik a tevékenységi körünkbe. Nem csak plakát, cégkatalógus nyomtatásával, hanem szoftverfejlesztéssel, dekorációval, kiállítási stand építéssel, arculattervezéssel is foglalkozunk.

Gazdag kínálatunkat személyes úton próbálom kommunikálni. Ebben sokat fejlődtem az elmúlt évek során.

Miben tudtok segíteni az ügyfeleiteknek?
Sokoldalúak vagyunk és a minőségi ügyfélkiszolgálásra törekszünk. Azt látom, hogy az ügyfelek igénylik a törődést. Gyorsan reagálunk a piaci változásokra és odafigyelünk az igényekre.
Bővítettem a csapatot néhány kolléganővel, azzal a céllal, hogy megfelelő minőségű legyen az ügyfélkiszolgálásunk.
Ma már szakmai téren nincs különbség a nyomdák között. Nálunk a hozzáadott érték a minőségi ügyfélkapcsolat. Ebben próbálok másabb, több lenni.

Mit tartasz a legfőbb értéknek?
Bizalom, megbízhatóság, kiszámíthatóság. Számomra mindhárom fontos a magánszférában és az üzleti életben is.

Sokra tartom még az őszinteséget, ami sajnos sokszor nem jellemző az üzleti életben, pedig ez az, ami előrébb visz, ami építi a bizalmat.

Ha bevállalom a hibáimat, a tévedéseimet, ezzel a hitelességemet növelem.

Mire vagy igazán büszke a szakmai múltadból?
Túléltük a 2008-as válságot! Képes vagyok a megújulásra, az új stratégiák kidolgozására, egy vállalkozás fenntartására. Megtalálom a kitörési pontokat. Kollégáimnak, 10-12 főnek munkát, megélhetést tudok biztosítani. Ez örömmel tölt el.


Ha tetszett a történet, igényeld az
ÉLETUTAK ingyenes hírlevelet!

Az igényléshez kattints ide »

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here