Luca emberségből is példát adott

0

Az utóbbi hetekben a közvéleményt élénken foglalkoztatta a tokiói olimpia, amely a világ legjobb sportolóinak kiélezett versenyéről, a sokszor emberfeletti teljesítményről, a küzdeni tudásról szól. A sport azonban gyakran megmutatja az emberi nagyságot is. Erre láttunk szép példát Kozák Luca személyében a női 100 méteres gátfutáson.

Az ötkarikás játékokon mindenki a legjobbját szeretné nyújtani. Legyen szó egy egyéni csúcsról, egy remek helyezésről, vagy egy szépen csillogó éremről. Mindenkinek képességei szerint más lehet az a mérce, ami után elégedetten távozna Tokióból. Azonban sok esetben láthatunk drámát, amikor egy sportoló az utóbbi évek befektetett munkájának eredményeként nem tudja azt hozni, amit magától elvárna. Legyen szó rossz formáról, egy sérülésről, vagy éppen egy szerencsétlen pillanatról.

A női 100 méteres gátfutás elődöntőjében Kozák Luca nem tudta befejezni a futamát, mert a rossz rajtot követően a hetedik gáton bukott és rögtön könnyeivel küzdött a pályán. Azonban ugyanígy alakult a futam a jamaicai Yanique Thompson számára is. Luca pedig csalódottságát leküzdve felkelt és odament riválisához, hogy felsegítse és letámogassa a pályáról.

Erre a sportszerűségre az olimpia hivatalos Twitter-csatornája is felfigyelt: „Ez. Ez az, amiről az olimpia szól.”

A sport sok mindenre megtanít. Győzni, veszíteni és segíteni a másikon. Kozák esete pedig egy nagyon jó példa az utóbbira.

Vajon ha a hétköznapokban elbukunk, magunk alatt vagyunk, akkor mennyi erőnk van odamenni embertársunkhoz, aki még inkább rászorulna a támaszunkra?

Luca esete arra bátoríthat bennünket, hogy kudarcok, nehézségek idején ne csak saját magunk gyötrelmével foglalkozzunk, ne sajnáltassuk magunkat, inkább nézzünk szét magunk körül, hátha akad olyan valaki, akinek szüksége lehet a segítségünkre. Meg fogod érezni, hogy ebben az esetben a szomorúságod valahogy megszűnik és átadja a helyet a békének.

Forrás: 777blog.hu / Borítókép – Fotó: Giuseppe CACACE / AFP

Ha tetszett, ajánld másnak is a cikket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here