Az élet több a boldogságnál

0

Emily Esfahani Smith arra a kérdésre kereste a választ, hogyan tudnánk több értelmet adni életünknek? Mi az, ami tényleg boldoggá tesz? Tanulmányai, vizsgálódásai, tapasztalatai alapján megfogalmazott négy alappillért, amely meghatározója lehet a teljes életnek. Ezt osztja meg veled.

(A magyar nyelvű felirathoz kattints a hangerő melletti “subtitles” ikonra és ott kattints rá a magyar-ra).

Emily így vall: Mindig azt gondoltam, hogy az élet értelme a boldogságkeresés. Azt mondják, a boldogsághoz a sikerességen át vezet az út, ezért megkerestem a legjobb munkát, a tökéletes társat és a legszebb lakást. De ahelyett hogy elégedettnek éreztem volna magam, nem találtam a helyem, és nagyon ideges voltam. Ezzel nem voltam egyedül; a barátaim szintén küzdöttek.

A kutatások szerint a boldogság üldözése valójában boldogtalanabbá tesz bennünket.

A létezésünk alapvetően könnyebb az élet minden területén, ennek ellenére az emberek kétségbeesettek, depressziósak és egyedül érzik magukat. A kutatások azt mutatják, hogy azok, akiknek van életcéljuk sokkal ügyesebbek, jobban teljesítenek az iskolában és munkában, és tovább is élnek. Tehát, hogyan tudnánk több értelmet adni életünknek?

Emily 4 alappillért talált, ami értelmet adhat az életünknek:

  • valahová, valakihez tartozás
  • az életcél megtalálása
  • transzcendens valóság, pl. az Istenhez való tartozás tudata
  • az a történet, amit magadnak mesélsz magadról: segít megéteni, hogyan lettünk azzá, akik vagyunk

A boldogság mulandó. Amikor az élet nagyon jó, vagy nagyon rosszul alakulnak dolgaink, saját életünk értelme jelent kapaszkodót.

GONDOLATOK – KÉRDÉSEK

Mit gondolsz, neked mitől lesz tartalmas az életed? Mi jelentett kapaszkodót számodra, amikor nehéz helyzetbe kerültél? Mi az, ami erőt ad?
Tudatosítsd magadban a saját alappilléreidet, amire az életed épül!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here