Ott vagyok, amikor az emberek életre szóló döntéseket hoznak

0

6-8 évesen került először kapcsolatba az ékszerszakmával Feil Róbert, hiszen édesapja akkoriban karikagyűrű gyártásával foglalkozott. Középiskolás korában már érdemben is besegített ebbe a különleges munkába, komoly gyakorlatot szerezve.

– Alapvetően egy műszaki beállítottságú ember vagyok – vallja Róbert. – Az iparban használható CAD-CAM programozó technológus végezettséggel rendelkezem. A tanulás mellett, 19-20 évesen elkezdtem foglalkozni a kereskedelemmel. Elsősorban pénzt akartam keresni. Lelkesen értékesítettem ékszereket – főleg Swarovski kővel foglalt és egyéb ezüst termékeket -, melyeket olasz, kínai, német, török cégektől importáltam. Ügynökként felkerestem hazai ékszerboltokat és nekik adtam el.

Húsz éves korom körül még nem volt erős az online marketing ezen a piacon, viszont én nagy lehetőséget láttam benne. Ekkor szerettem bele a marketing és a kommunikáció világába. Így az import ékszereket online is elkezdtem nagy számban értékesíteni.

Édesapám akkori cége sok kihívással nézett szembe: több lett a konkurencia, fejlődött a technológia, ezért úgy döntöttem, hogy segítek neki egy e-kereskedelmi rendszert felépíteni. Így a magánszemélyek közvetlenül a gyártótól, azaz tőlünk, a weboldalunkon keresztül tudnak vásárolni. Azután létrehoztam a bemutatótermünket, illetve egy új csapatot építettem fel az értékesítés, logisztika és a marketing szempontjából.

Idővel az ékszerszakmában is megjelent a 3 dimenziós tervezés és nyomtatás. Mivel ilyen technológiát tanultam korábban, egy saját csapattal elkezdtem az eljegyzési gyűrűk, gyémánt ékszerek tervezését, gyártását és úttörőként jelentünk meg a modern magyar ékszergyártásban. Így 2010-ben létrehoztam egy céget édesapámmal közösen.
Korábbi vágyamat sikerült véghez vinnem: magas árkategóriájú ékszerekkel tudtam foglalkozni.

Mivel alkotó típus vagyok, szeretek értéket, minőséget teremteni, olyat adni, amit én is szívesen kapnék, ezért döntöttem a minőségibb, drágább ékszerek készítése, gyártása mellett.

Most hol tart a cég?
A két vállalkozás – édesapám és a bátyám, valamint az én csapatom – azonos értékeket képviselve, közös márkát alkot és épít, valamint kölcsönösen segíti egymást, akárcsak két testvér.

A közös cél, hogy olyan életre szóló ékszereket alkossunk – akár egyedi elképzelések alapján -, amelyek valódi értéket képviselnek és méltó módon pecsételik meg a legfontosabb emberi érzelmeket, kapcsolatokat.

Felemelő érzés, hogy az emberek életének abban a pillanatában vehetünk részt, amikor ilyen életre szóló döntéseket hoznak.

Bejön hozzánk egy pár vagy egy fiatalember, akkor elbeszélgetünk vele. Megkérdezzük, hogyan tervezik az esküvőt, illetve a lánykérést. A beszélgetés során megismerjük a személyiségüket és egyedi, személyre szóló ékszert tudunk javasolni számukra.
Az ékszer egyben jelkép is, ami elkíséri az embereket az egész életük során. Egyedi gyártásunk lehetővé teszi, hogy akár a kövek számával, akár a gravírozással teljesen személyre formáljuk a gyűrűt.

Miben vagytok egyediek?
Úgy gondolom, hogy ebben az iparágban nagyon sok jó szakember van. Ismerjük is egymást.

A visszajelzésekből látom, mennyire elégedettek és pozitívan meglepődnek az ügyfeleink a hozzáállásunk, az odafigyelésünk, a törődésünk miatt.
Mi tanítjuk is a vevőinket, hogy jobban ismerjék meg azt a több százezer, vagy akár milliós értékű ékszert, amit szeretnének megvásárolni.

Segítünk a döntésükben, elmagyarázzuk, mi számít jó, illetve rossz választásnak. Tehát, szakértelmünket a rendelkezésükre bocsátjuk és mindezt örömmel veszik.

Korábban élvezettel vettem részt az értékesítésben. Nem az eladás szándékával beszélgettem a vevőkkel, hanem szívesen meséltem nekik a szakmai háttérről, döntést segítő szempontokról. A szakmánk iránt vagyunk elkötelezettek, amit érzékelnek a vevők és emiatt megszeretnek minket, visszatérnek hozzánk.

Volt-e valamilyen extra terméketek?
Egy esemény kapcsán született meg bennem a bajnoki gyűrű ötlete. Az USA-ban szokás, hogy egy sport győzelem után hatalmas gyűrűket viselnek a játékosok. Itthon ennek nincs hagyománya.
Évek óta megrendezésre kerül a Kékszalag Nemzetközi Vitorlásverseny a Balatonon. Három éve szerettük volna támogatni, mert szimpatikus volt számunkra a rendezvény. Kb. 1,5 millió forintos gyűrűt készítettünk, amely a verseny logóját ábrázolta a felszínén, kék gyémántokkal díszítve, amely a Balatont szimbolizálta. Ez igen egyedi darabunk volt.

Már nem csak a döntésekkor, hanem az ünnepi alkalmakkor is jelen lesztek?
Az idei évre beérik egy tervem, vízióm, mely a márkánk és a csapatom életében is hatalmas előrelépést fog jelenteni. Most már a vállalkozásom az eljegyzési gyűrű mellett medálokat, fülbevalókat, karláncokat is fog készíteni. Ezekkel az egyedi termékekkel az emberek életének több fontos pillanatában is jelen tudunk jelenni, legyen az anyák napja, keresztelő, születésnap, házassági évforduló, stb.

Mivel az elmúlt 10 év során olyan sok elégedett ügyfélre tettünk szert, ezért szeretnénk az ő életük más, fontos eseményénél is jelen lenni az ékszereinkkel.

Ehhez most már kapacitásunk is lesz. Megújul a weboldalunk, bővül a csapatunk, hogy tudjuk majd fogadni az érdeklődőket, akik időpontra érkeznek és nyugodt, exkluzív környezetben egy konzultáció során elmondhatják az elképzeléseiket.

Feil Róbert

Mi az, amit a legfőbb értéknek tartasz az életedben?
Mindig is megrögzött önfejlesztő voltam. Számos képzésen és konferencián vettem részt a számomra fontos területeken. Sokat foglalkozom a szokásaimmal, a céljaimmal is.
Jelenleg 31 évesen azon dolgozom, hogyan éljek boldogan úgy, hogy ne érezzek nagy nyomást magamon. Ne fulladjak bele a sikereimbe.

Törekszem rá, hogy az életem legfontosabb területei, mint például a kapcsolataim – a családommal, barátaimmal-, a munkám és az egészségem egyensúlyban legyen és emellett a küldetésemet is tudjam képviselni.

A sportra és a mentális egészségre is nagy hangsúlyt fektetek.
Az elmúlt 10 év során sok mindenen mentem keresztül. Úgy érzem, hogy a harmincas éveimet már más alapokra helyezve fogom élni.


Ha tetszett a történet, igényeld az
ÉLETUTAK ingyenes hírlevelet!

Az igényléshez kattints ide »


 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here