Rachelle: Ha nem szeretne, nem tartott volna ki mellettem

0

Egy hónappal a nagy nap előtt, Rachelle Friedman Chapman leánybúcsúján egy tragikus baleset történt, ami az egész életét megváltoztatta. A menyasszonyt az egyik koszorúslány viccből belökte a medencébe, azonban a tréfa nem úgy sült el, ahogy azt előre elgondolták.

Rachelle csigolyatörést szenvedett, a C6-os csigolyáját egy olyan ütés érte, hogy nyaktól lefelé lebénult. A fiatal pár Chris és Rachelle Chapman elhalasztotta az esküvőt, és csak a gyógyulásra koncentráltak. A környezetükben sokan úgy gondolták, hogy a súlyos baleset szerelmüket is megtöri, és minden bizonnyal már nem fognak összeházasodni, azonban az élet pont az ellenkezőjét bizonyította.

“Amikor először összeházasodtunk, meg akartuk mutatni a világnak, hogy az igazi szerelem soha nem múlik el. Most tíz év után szintén a szerelmet ünnepeljük, még mindig hiszünk benne, hogy örökké tart. Az életben voltak nehézségeink, de a házasságunk örökké tart” – mondta Rachelle.

“Sok rosszindulatú kritikát kaptunk, de az elmúlt tíz évben nagyon megerősödtünk testileg és lelkileg is. A karjaim is megerősödtek, egészségesebb vagyok, sok olyan dolgot meg tudok csinálni, ami kezdetben csak segítséggel ment. Most egyedül vezetek, egyedül kelek fel az ágyból” – mondta Rachelle.

“Van, aki odamegy Crishez, és gratulál neki, hogy milyen csodálatos ember, hogy vigyáz rám, és kitart mellettem. A férjem valóban egy csodálatos ember, de ha nem szeretne, akkor biztosan nem tartott volna ki mellettem, ez nem egy jótékonysági ügy.”

“Szükségem van a segítségére, nem vagyok 100%-ban független, de van, amiben Chrisnek is segítségre van szüksége segítségre.

Sokkal több mindentől szorong, mint én, mélyebben megérintik az érzelmek, mint engem, én sokkal racionálisabb vagyok.

Az emberek látják a fogyatékosságomat, és automatikusan azt feltételezik, hogy a munkaképes személy többet tesz a kapcsolatban, mint az, aki a székben ül. Azonban nálunk van, amit én adok neki, és van, amit ő ad nekem” – tette hozzá Rachelle.

***

Azt hiszem, Rachelle egy nagyon fontos igazságra mutatott rá, amit mi „átlag emberek” talán könnyen félreértünk vagy nem veszünk róla tudomást: egy kapcsolat, a jó kapcsolat a szeretetre épül.

Nem csak addig állok a másik mellett, amíg kényelmes, amíg „élvezetes”, amíg az érdekem úgy kívánja.

Rachelle jól kifejezte, hogy a férje nem jótékonykodásból maradt mellette, hanem azért, mert szereti – akkor is, ha megsérült, lebénult. Ezt a tiszta szeretetet érdemes nekünk is megélni családtagjaink, de a környezetünk felé is.

Forrás: Filantropikum.com / Fotó: Rachelle Instagram oldala

Ha tetszett, ajánld másnak is a cikket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here