5. nap: Olyanok vagyunk, mint a Hold

0

RÁHANGOLÓDÁS:
Próbálj elcsendesedni, nyugalomba helyezkedni! Figyeld meg, mi történik a szívedben. Mit érzel ma, és mitől egyedi ez a mai érzés? Ne engedd magad elkalandozni, csak észleld „szíved rezdüléseit”!

TÖRTÉNET, PÉLDA:
Egy gyermek hallotta, hogy egy felnőtt megjegyzi, milyen szépen sütött a Hold előző éjszaka. A gyermek megszólalt: „A Holdnak nincs saját fénye, nem tud sütni. Azért fényes, mert a Nap fényét tükrözi vissza”.

Milyen igaz! Mi olyanok vagyunk, mint a Hold. Vannak napok, amikor egyáltalán nincs saját fényünk. Előfordul, hogy teljesen sötétek vagyunk. Ha olyankor magunkra nézünk, laposnak, és fénytelennek látjuk magunkat.

Más napokon másként hasonlítunk a Holdra: nincs saját fényünk, de egy kicsit ragyogunk. Ilyenkor mások fényét tükrözzük vissza a világra: a másoktól kapott szeretetet, barátságot, támogatást. Legyünk bár kissé laposak és fénytelenek, ezeken a napokon könnyebben érezzük magunkat, és remélhetőleg ezt mások is észreveszik rajtunk.
Nagyon fontos, hogy legyenek emberek az életünkben. Velük való összekapcsolódásunk segít továbbhaladni, a valóságra összpontosítani. A nehéz napokon a víz fölött tartják a fejünket. Állj meg most, és adj hálát azokért az emberekért, akiktől fényt kapsz, hogy visszatükrözd a világ felé.

Most arra vagy azokra gondolj, akiknek az életébe te tudsz egy kis fényt vinni. Ne feledd, a többiek is olyanok, mint a Hold.

Az élet lelki útjához hozzátartozik, hogy elfogadjuk, valóban olyanok vagyunk, mint a Hold: nincs saját fényünk. Minden fény máshonnan érkezik. Nem kell mást tennünk, csak nyíljunk meg előtte, és engedjük be a fényt!

TEDD FEL MAGADNAK EZEKET A KÉRDÉSEKET:
Mi az a fény, amely által élnem kell (milyen hamis fényforrások vannak az életemben)?
Hogyan tudnám jobban tükrözni a fényt?
Hová kellene ragyogtatnom a fényemet?

Ha tetszett, ajánld másnak is a cikket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here