6. nap: Megújulás apró lépésekben

0

RÁHANGOLÓDÁS:
Ahogy ülsz vagy fekszel, lélegezve és hálát adsz a létezésért, és hagyod, hogy a tested elnehezüljön. Engedd, hogy szétáradjon benned a nyugalom. Ez beletelhet néhány percbe. Maradj benne mindaddig, míg késznek nem érzed magad a továbbhaladásra!

TÖRTÉNET, PÉLDA:
Gyakran olyanok vagyunk, hogy szeretnénk gyors változást látni az életünkben: jó volna mielőbb megkapni a diplománkat, gyorsan túl lenni a lakásfelújításon, bárcsak hipp-hopp megtalálnánk az ideális munkahelyünket, napokon belül meggyógyulnánk … Viszont azt tapasztaljuk, hogy ezek a hirtelen változások legtöbbször elmaradnak.

Szeretnénk, ha a vitatott kérdések megoldódnának. Tisztuljon ki a homály, és mint galamb szálljon le a világosság! Foszoljon semmivé a szomorúság, a düh, a keserűség!

Az életben többnyire nem így történik meg a változás, hanem csak apránként, néha alig észrevehetően. Ilyenkor könnyen félresiklunk a változás apró tünetei fölött. Egyszerűen nem látjuk őket.

Könnyen kimondjuk, hogy sosem változik semmi, minden ugyanígy fog maradni. De gondoljunk gyermekeink növekedésére. Ha napi szinten figyeljük, ma olyan, mint tegnap volt. Ám ha hátralépünk, és leltárt készítünk, rájövünk, hogy a szemünk előtt nőttek fel, úgy, hogy szinte észre sem vettük!

Ezeket a szinte észrevehetetlen változások. Olyanok, mint a mustármag növekedése.  Vannak olyan történések az életünkben, amelyek bár aprók, összeadódva hatalmas változást eredményeznek. Az ilyen mustármag-szerű folyamatok meg tudják változtatni az életünket, de akár az egész világot is.

Vegyük például a béke és kiengesztelődés felé tett apró lépéseket. Minden nap vannak emberek a világon, akik bátor és önzetlen lépéseket tesznek a béke és a kiengesztelődés felé, kezet nyújtva ősi ellenségeknek. Vagy vállalják a kockázatot, és belépnek olyan területekre, amelyek korábban tiltottak voltak. Lenyelve büszkeségüket megteszik az első lépést egy széttört kapcsolatban. E lépések összeadódva békét és szeretetet árasztanak világunkra!

Legyünk kitartóak az apró lépések megtételében! Higgyük azt, hogy bár nem tűnik látványosnak, mégis utólag visszanézve megtörténik a változás!

Volt már ilyen a te életedben is?

TEDD FEL MAGADNAK EZEKET A KÉRDÉSEKET:
Vannak-e ilyen mustármag-történések most az életedben?
Ne feledd, a mustár csípős. Felkészültél rá, hogy a „mustármag-szerű fejlődésnek” ára is lehet, kellemetlenséggel járhatnak?
Tudsz türelmesen várni, hogy az események kibontakozzanak?

Ha tetszett, ajánld másnak is a cikket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here