2. nap: Sebeid más nézőpontra kényszerítenek

2

RÁHANGOLÓDÁS:
Csendesítsd le magadat szó szerint és átvitt értelemben is! Először is, keress egy jó helyet magadnak, ahol egyedül lehetsz. Ez lehet a szobád vagy akár a természetben is. A lényeg, hogy szakadj el az elfoglaltságaidtól!

TÖRTÉNET, PÉLDA:
Sebeink fontos forrásai történetünknek. Életutunkon elkerülhetetlenül kapunk sebeket: van, aki testileg, van, aki lelkileg vagy érzelmileg. Akárhogy is, a sebzettség mindannyiunk számára része az életünknek. Nem jó sebet kapni, sőt, időnként kimondottan rettenetes.

Úgy érezhetjük, hogy soha nem fogunk kigyógyulni a sebesülésünkből.

Pedig a sebek be tudnak gyógyulni. Lehet, hogy időbe telik, és rengeteg segítséget, támogatást igénylünk hozzá. De be tudnak gyógyulni – és amikor ez megtörténik, akkor más nézőpontot nyújtanak az életünkhöz.

Néhány éve egy barátomnak porcszakadás volt a térdében, amely műtétet igényelt. Az operáció előtt nyolc hónapig mankóval és fájdalomcsillapítókkal élt. Nem volt jó időszak. Azonban megtörtént a műtét, és végül a sebei begyógyultak. A sebzettség ideje alatt újra megtanulta, hogy micsoda ajándék lehet az élet. Már az is csodálatos volt, hogy segítség nélkül gyalogolhat (ha rövidebb távon is, mint azelőtt)!

A halál és a gyász is megsebez. A sérülés évekkel a veszteség után is nyíltnak, frissnek tűnhet. Ám (a többihez hasonlóan) ez a sebzettség is elvezethet oda, hogy felismerjük és átéljük az élet, a barátság és Isten szeretetének fontosságát.
Amikor felfedjük a sebzettségünket valaki előtt, bevonjuk őt a történetünkbe. Ha felismerjük a másik ember sebzettségét, nehezebben leszünk ítélkezők, dühösek vagy előítéletesek vele.

TEDD FEL MAGADNAK EZEKET A KÉRDÉSEKET:
» Tudsz hálás lenni a gyógyult sebeidért?
» Kérj gyógyulást azokra, amelyek még nem gyógyultak be.
» Tudsz-e bízni abban, hogy mások tisztelettel tekintenek sebzettségedre?

Ha tetszett, ajánld másnak is a cikket!

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Pontosan ez van velem. 49 év együttlét után, 2 éve meghalt a férjem. Azóta nem tudtam hogy lehet gyógyulni. Most talán van rá esély, hogy ne csak az időbe bízzak, hanem egy a múltból felbukkant barátnőben, aki „tisztelettel tekint sebzettségemre”, meghallgat, nem akar tanácsot adni, csak van. Nem része annak a barátság-család hálónak ami körbe vesz, így kendőzetlenül kibeszélhetem a bajaimat. Nagy segítség.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here